قم- سه دهه قبل کلنگ بلواری برای دسترسی آسانتر بین حرم حضرت معصومه و مسجد جمکران قم بر زمین زده شد و بعد از ۲۰ سال به بهرهبرداری رسید، اما تکمیلش با مصوبه شورای عالی شهرسازی به تعویق افتاد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها- زهره مهر نوروزی: ماجرا از آنجا شروع شد که در آغاز دهه ۷۰ در قم اتفاقاتی رقم خورد که هنوز با گذشت حدود ۳۰ سال به پایان نرسیده است؛ طرح موسوم به «حرم تا حرم» که قرار بود حرم فاطمه معصومه (س) را با یک بلوار مستقیم به جمکران متصل کند تا زائران راحت تر به مسجد مقدس جمکران دسترسی داشته باشند. این پروژه بهدلایل مختلف چندین بار متوقف شد. تملک عرصه مسیر آسان نبود یکی از خانههایی که در این مسیر تخریب شد، خانه آیتالله بهجت بود که بی هیچ مقاومتی آنرا به شهرداری واگذار کرد. اینکه در این پروژه چه از دست دادیم، میگذریم.
۲۰ دی ماه سال ۸۳ زمانی که وکیلی شهردار قم بود بهدلیل قفل شدن تملک در طول بلوار، یک نشست خبری در شهرداری برگزار و در آنجا صراحتاً اعلام کرد افراد بانفوذ و دستهای پشت پرده نمیگذارند این پروژه روند توسعهای خود را دنبال کند؛ نشست خبری که شهردار وقت را مجبور به استعفا کرد. خانههای نیمه تخریب شده چهره نازیبایی به شهر داده بود، عده زیادی از شهروندان به خاطر قداست طرح خانههای خود را به قیمت نازلی واگذار کردند که با این همه، تکمیل بلوار ۲۰ سال زمان برد.
طرح محور حرم تا حرم که در سال ۸۹ با مصوبه شورای شهر به «بلوار پیامبر اعظم (ص)» تغییر نام یافته بود، در زمان محمد دلبری شهردار وقت در ۱۴ تیرماه سال ۹۲ با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت فاز یک با عنوان بزرگترین بلوار معنوی جهان به بهره برداری رسید؛ دولت دهم طی مصوبهای پذیرفته بود که اصل و سود ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته شده بانک ملی را پرداخت کند، دولت حسن روحانی بر سرکار میآید و از اجرای این مصوبه به علت نداشتن ردیف بودجهای امتناع کرد اما آنچه که باقی مانده بود تملک خانههایی بود که در عرصه مسیر وجود داشت، این بار شهرداری مجبور شد بار دیگر اوراق مشارکت را به فروش بگذارد تا بتواند عرصههای طول بلوار را آزاد سازی کند تا به سود برسد.
طی سالهای ۹۰ تا ۹۱ با پیگیریهای موسی پور استاندار وقت پیوست فرهنگی بدنه بلوار پیامبر اعظم (ص) تهیه میشود و بارها در شورای فرهنگ عمومی بررسی میکنند تا سهم بخشهای فرهنگی، تجاری، آموزشی و فضای سبز و اقامتی و خدماتی مشخص شود.
آبان ماه سال ۹۳ همتی رئیس وقت بانک ملی ایران برای تعیین تکلیف اوراق مشارکت بلوار پیامبر اعظم (ص) در سفری که به قم داشت در جمع خبرنگاران این شهر گفت: بانک ملی در بسیاری از پروژههای قم مشارکت دارد و بلوار پیامبر اعظم یکی از پروژهها است.
دلبری در دیدار با لاریجانی و حجت الاسلام آشتیانی، نماینده وقت مردم قم خواستار عملیاتی شدن مصوبه دولت قبل شد که نتیجهای در بر نداشت.
چه میشد کرد، یک مسیر هفت کیلومتری بازشده بود که فقط مناسب عبور و مرور بود آن حوالی شبیه به خانههای جنگ زده شده همه چیز نیمه ویران بود، باید تملکات زیادی در بدنه صورت میگرفت تا وجود این بلوار برای سرمایه گذاران و مردم سود دهی داشته باشد. با مجوز شورای شهر ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته میشود. شهرداری برای تملک و بهسازی بلوار و عرصههای آن در مسیر هفت کیلومتری، ۱۱۴ پلاک را برای حضور سرمایهگذاران فراهم کرده است که به گفته شهردار ۴۰۰ میلیارد تومان به شهروندان قم اوراق فروخته شده و به گفته رئیس شورای شهر قم، شهرداری قم یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی و تملک مسیر هزینه کرده است و با این وجود سرمایهگذاری در این بخش شهر برای شهرداری قم حیاتی است.
شهرداری قم به گفته مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر برای جذب سرمایه گذار بستههای تجاری، اجتماعی و فرهنگی در متراژهای ۲ هزار متری و ۵ هزار مترمربعی برای معرفی به سرمایهگذاران آماده کرده است تا بتواند هزینههای ساخت این بلوار را تأمین کند و از آن وضع اسفناک اطرافش نجات بدهد.
سال ۹۵ به نیمه رسیده زمزمههایی میشود که شورای عالی شهرسازی نسبت به ساخت این بلوار اشکالاتی دارد؛ ۶ دی ماه سال ۹۵ با مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور سنگی بزرگ در راه تکمیل این بلوار انداخته میشود.
- ۰۰/۰۲/۰۴