یکی از مهمترین نکاتی که همه افراد باید هنگام سفر رعایت کنند، مسایل مربوط به بهداشت تغذیه است.
مهمترین نکته در سفر = آشامیدنی سفر
متاسفانه ما معمولا بین راه به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداریم و استفاده از آبهای آلوده هم میتواند باعث ابتلا به بیماریهای انگلی و حتی حصبه بین مسافران شود. خیلی وقتها ما آب آلوده را به صورت ثانویه مصرف میکنیم؛ یعنی آن را نمینوشیم ولی برای شستشوی ظروف یا میوههایمان از آن بهره میبریم و این کار نیز میتواند باعث انتقال انواع بیماریها شود.
برای پیشگیری از این مشکل بهتر است برای مصرف بین راه با خودتان مقداری آب سالم از منزل به همراه ببرید. استفاده از آبهای بستهبندی معدنی هم میتواند گزینه مناسبی باشد. البته به شرطی که سلامت این آبها را به خطر نیندازید. شما نباید بطریهای آب معدنی را برای یخ زدن آب آنها، داخل فریزر بگذارید. وقتی که فرآیند فریز و باز شدن این آبها صورت میگیرد، احتمال ورود ترکیبهای سرطانزا از بطری به داخل آب بالا میرود؛ بنابراین اگر میخواهید از آب خنک در طول راه استفاده کنید، میتوانید از یک یخدان پر از یخ کمک بگیرید و این بطریها را داخل آن بچینید. آب معدنیها باید علامت استاندارد، تاریخ تولید و مصرف و پروانه ساخت داشته باشند. در ضمن، شما میتوانید بطری آب معدنی را جلوی نور تکان دهید. اگر علاوه بر شرایط ذکرشده، موادی هم داخل بطری تهنشین نشدند و آب مورد نظرتان کاملا زلال بود، میتوانید آن را بدون دغدغه بخرید و استفاده کنید.
اگر، نه از منزل آب همراه بردید و نه به آب معدنی دسترسی داشتید راه اول این است که اگر برایتان امکان دارد، آب را بجوشانید و با آب جوشیده، ظرفهایتان را بشویید یا اینکه آبجوشیده را داخل یخچال بگذارید و بعد از خنکشدن آن را بنوشید یا میوههایتان را با آن تمیز کنید. راه دوم هم استفاده از قرص یا مایع پرکلرین است.
بهترین راه برای پیشگیری از تشنگی و عطش بین راه این است که کمتر از هلههولهها و آجیلهای شوری که نیاز بدن را به آب افزایش میدهند استفاده کنید. شما میتوانید برای تجربه یک سفر سلامت به جای آجیلهای شور از مغزهای خام و تازه استفاده کنید یا مقداری آجیل میوه خشک را به همراه ببرید. خوردن انواع میوههای تازه، به خصوص خیار هم در طول سفر توصیه میشود. خیاری که کمی آبلیموی تازه روی آن چکیده شده باشد، میتواند هم سیستم ایمنی بدنتان را قوی کند و هم عطشتان را از بین ببرد. در ضمن، بهتر است که میوهها را در منزل و با آب سالم بشویید تا بین راه با مشکلات آبهای آلوده مواجه نشوید.
بهترین غذاها = غذاهای ساده
* بهتر است که برای بین راهتان از غذاهای پخته استفاده نکنید. نان و پنیر و سبزی همراه گوجه و خیار یا میوههای فصلی مانند انگور و طالبی و خربزه میتوانند برای بین راه بسیار مناسبتر باشند. مطمئن باشید اگر یک روز غذای ساده بخورید اتفاقی برایتان نمیافتد. ضمن اینکه خوردن همین غذاهای ساده در کنار هم و هنگام سفر، لذت زیادی دارد.
* تخممرغ و سیبزمینی کاملا پخته هم میتوانند گزینههای مناسبی برای غذای بین راه شما باشند. به علاوه، رفتن به رستورانهای بینراهی هم چندان توصیه نمیشود. چون معمولا این رستورانها به آب شهری دسترسی ندارند و بهداشت ظروف، مواد غذایی و غذاهایشان چندان مورد اطمینان نیست.
- ۰۰/۰۴/۰۱